Elektrotříkolky pro seniory – jak správně vybrat?

Elektrotříkolky pro seniory jsou ideální a bezpečnou alternativou dopravních prostředků, jako je kolo, motorka či automobil. Senioři či invalidé se sníženou pohyblivostí se díky nim mohou snadno pohybovat po chodníku nebo si dojet na nákup. Hlavní výhodou těchto tzv. vozítek pro důchodce je stabilita, jednoduché ovládání, manévrovatelnost a skvělý výkon. Jak vybrat vhodnou elektrotříkolku pro seniory?

 

Proč pořídit elektrotříkolku pro seniory? 

Samozřejmě, že většina řidičů bude pravděpodobně souhlasit, že auto je jedním z nejoblíbenějších dopravních prostředků. Právě již zmíněné kolo, motorka, hromadná doprava či dokonce letadlo jsou také skvělé dopravní prostředky, které využíváme dennodenně.

Ale roky přibývají a každý z nás stárne, což může mít také vliv na řidičské schopnosti. I z toho důvodu musí lidé nad 65 let absolvovat prohlídku u praktického lékaře. Někteří senioři začínají mít ve vyšším věku potíže s pohybem, ale jinak jsou plně schopni se o sebe postarat. Zajít na nákup pro ně již není tak jednoduché, ale sednout do auta a řídit ho jim dělá také problém. Řešením může být právě elektrická tříkolka pro důchodce, která jim může opět navrátit ztracenou svobodu.

Nejen, že senior již nemusí prosit členy rodiny, aby jej zavezli na nákup nebo k místnímu lékaři, ale navíc nemusí řešit jízdní řády či se dokonce zavírat sami doma a trápit se. S elektrickou tříkolkou si může důchodce vyjet do města a potkat se s pár přáteli, popovídat si, nakoupit čerstvé pečivo a spokojeně se vrátit domů.

Elektrotříkolky pro seniory – jak správně vybrat? 

Jaké jsou výhody elektrotříkolky pro dospělé?

Elektrotříkolka pro dospělé nabízí několik výhod, které senioři při svých cestách jistě ocení. Hlavními výhodami jsou: stabilita a snadné ovládání, dostatečný výkon i při jízdě do kopce a velmi tichý chod. U tříkolek navíc nehrozí zápach a emise, jako u spalovacích motorů. Invalidé či senioři též určitě ocení nízké provozní náklady.

Právě díky své stabilitě a spolehlivosti jsou elektrotříkolky vhodné pro osoby, které mají potíže s pohybovým aparátem či s chůzí. Zároveň lze elektrotříkolku využít i jako pracovní.

U elektrických tříkolek vám odpadá nutnost dolévání oleje, které souvisí pouze se stroji na motorový pohon. Kontrolovat musíte jen dostatečný tlak v pneumatikách a po jízdě dobít baterii. Stačí vám stroj připojit na nabíječku a zapojit do zásuvky.

 

Jak vybrat elektrotříkolku pro seniory?

Různých druhů elektrotříkolek a jiných dopravních prostředků je na trhu velké množství, proto je důležité vědět, podle čeho elektrotříkolku pro seniory vybrat. Jak se v nabídce na trhu co nejlépe zorientovat?

Hlavním parametrem je výkon motoru, který se může pohybovat kolem 400 W, ale najdete i elektrické tříkolky s výkonem 1 000 W. Díky vyššímu výkonu je možné s tříkolkou vyrazit i na delší výlet nebo do náročnějšího terénu. Také pokud žijete na vesnici a chcete cestovat přes polní cesty, tříkolka s vyšším výkonem vám přijde vhod.

Dalším důležitým údajem je maximální dojezd na jedno nabití baterie. Některé elektrotříkolky ujedou 40 km, jiné naopak až 70 km na jedno nabití.

Při výběru nepodceňujte ani komfort a stabilitu tříkolky. Základem jsou pohodlné sedačky s opěrkou a dostatečné odpružení. Elektrická tříkolka DELUXE z naší nabídky disponuje pevnějšími více polstrovanými sedadly a opěradlem, a má vylepšené jemnější tlumiče zadní nápravy. Navíc má náhon na zadní kola přes diferenciál jako u auta a disponuje zadními malými kolečky, která slouží jako bezpečnostní prvek proti převrácení.

Nezapomínejte ani na další příslušenství a vybavení. Potřebovat jistě budete odkládací koš, který by měl být součástí tříkolky. Na co se dále zaměřit? I malé prvky vám mohou jízdu zpříjemnit, například přední LED diodové světlo nebo USB konektor například pro nabití mobilního telefonu. Je důležité před koupí zvážit, co vše od tříkolky požadujete a jaké jsou vaše možnosti.

 

Naše nabídka elektrických tříkolek

V naší nabídce naleznete elektrickou tříkolku DELUXE (kompletně sestavenou) či elektrickou nákladní tříkolku E-CARGO. Poskytujeme kvalitní záruční i pozáruční servis. Veškeré zboží máme skladem a nechybí ani náhradní díly v případě servisu. Pokud potřebujete s výběrem elektrické tříkolky pro seniora pomoci, neváhejte se na nás obrátit. Velmi rádi vám pomůžeme a poradíme.

Zpět do obchodu